De zinvolle betekenis van lichamelijke klachten

David Müskens is van oorsprong podotherapeut. Naast het puur diagnosticeren van een klacht op het fysieke vlak legt hij ook de link met de mentale en emotionele oorzaak van een ‘klacht’. Om helder inzicht te krijgen waar een klacht vandaan komt gebruikt hij de kennis van de zogenaamde Biologika-leer van Dr. Hamer. Om de klacht op te lossen gebruikt hij als onderbewustzijnstherapeut de kracht van het zelfherstellend vermogen van ons lijf door te werken met de 90% van de hersenen die wij nog niet snappen maar waar we inmiddels wel mee kunnen werken. Hierdoor gaat de clíënt weer met een recht lijf en vol energie de praktijk uit. 

 ''Werken met de 95% van onze hersenen die wij nog niet snappen’’

 
Wat David Müskens de afgelopen jaren heeft verbaasd is dat er altijd een groep mensen in zijn podotherapie-praktijk overbleef die maar niet van hun klachten af kwamen. Deze groep patiënten hadden precies hetzelfde traject van hulpmiddelen, oefeningen en andere therapieën doorlopen als hun mede ’lotgenoten’. Hoe kon het dan toch dat deze groep patiënten maar niet van hun klachten afkwam? Wat was hiervan nou de onderliggende oorzaak?

Enkele jaren geleden bezocht David Müskens een business-weekend waarbij er tijdens een visualisatie focus werd gelegd op de kracht van het brein en gedachtes over het zelfherstellend vermogen van het lijf. Wat er toen gebeurde met zijn lijf was een totale openbaring. ‘’Nooit geweten dat ons brein zo krachtig is verbonden met onze totale gemoedstoestand’’. Dat was het punt waarop hij klaar was om zichzelf en zijn kennis verder te ontwikkelen. Want hoe jammer is het dat de meeste therapeuten vaak maar op 1 niveau naar de mens kijken?

 brein turnen

De logische verklaring van ziektes
Biologika legt via natuurwetenschappelijke informatie uit hoe en waarom ziektes ontstaan. Wanneer je iets meemaakt wat inspeelt op je gevoelswereld, dus impact heeft op je psyche, geeft dit reactie op orgaanniveau. Dit onverwachte, onacceptabele conflict moet voldoen aan 5 concrete voorwaarden wil het een lichamelijke reactie geven. Dit zijn de zogenaamde 5 biologische natuurwetten. Deze wetten ontcijferen de logische, intelligente, bewijsbare wetmatigheden over het ontstaan van onze ziekteprocessen, oftewel de veranderingen in ons lichaam. De biologische natuurwetten onthullen daarmee voor het eerst in de geschiedenis de zinvolle doelen van onze ziekteprocessen.

Deze natuurwetten zijn niet door de mens bedacht. Ze gelden voor iedereen die op aarde leeft; mens, dier en plant. Dus ook voor jou. Omdat het om wetmatigheden gaat hoef je er niet in te geloven. Het werkt bij iedereen op dezelfde manier, net zoals zwaartekracht, ook zonder dat jij het weet. Biologika geeft een 180 graden andere en volledig nieuwe kijk op fysieke en mentale ziektes en gezondheid.

 Via de biologika is dus aan te tonen waarom je met bepaalde klachten loopt. Het geeft je logische inzichten en haalt daardoor vaak onbegrip en angst weg. Biologika is daarentegen geen geneeswijze, stelt geen diagnoses, is geen therapie en is geen medicijn. Maar hoe zou het zijn als je via je onderbewustzijn wel van je klachten kunt afkomen?

Je lijf als computer  
Zoals eerder beschreven maken we allemaal gebeurtenissen mee in ons leven, mooie en minder mooie. De vraag is: Wat doe jij daarmee? Velen zullen zeggen: ‘ach…het heeft een plekje gekregen. Je kunt je lijf vergelijken met een computer. De gebeurtenissen die we meemaken zetten we als een programma op onze harde schijf. In eerste instantie is dat geen probleem, je harde schijf kan dat nog wel aan. Maar doen we dat met alle gebeurtenissen in ons leven dan raakt de harde schijf vol. En net als bij de computer ga je steeds minder functioneren. Je wordt langzamer en de verbinding met het internet wordt verstoord. Je raakt overvol met angsten, zorgen en klachten. Wat doe je dan? Je zoekt hulp. Binnen de reguliere geneeskunde heb je mogelijk de oplossing niet kunnen vinden. Immers alles door medicatie onderdrukken is niet de echte oplossing en wanneer je psychologische hulp krijgt lijkt dit op het sorteren van het bureaublad van je computer, je harde schijf blijft echter net zo vol. Zo kan het een langdurig proces worden. Het verstand zit in de weg, er wordt zelfs gezegd dat het tussen de oren zit. Vage klachten die maar niet weg willen gaan kunnen het gevolg zijn. Het verstand is dan één van de grootste blokkades.

De behandeling
Je komt bij David Müskens niet in een paarse ruimte met wierrook. Hij is nuchter aangelegd. ‘’Het maakt mij niet uit hoe iets werkt, áls het maar werkt’’. Feitelijk geneest hij niet, maar helpt hij het lichaam om zichzelf te genezen. Zodra hij verbinding maakt met een patiënt door zijn handen op het bekken te leggen, wordt het verstand uitgeschakeld en is er vrije toegang tot de harde schijf en de programma's die de patiënt gedurende zijn hele leven heeft verzameld. Eigenlijk is dat verstand en dat wat ons is aangeleerd het enige dat ons beperkt. In tegenstelling tot veel reguliere behandelingen richt Touch of Matrix zich tegelijkertijd op het fysieke, het emotionele, het mentale en het spirituele niveau.

De herstel expert

De staat waarin de patiënt terechtkomt lijkt op hypnose, behalve dat je tijdens de volledige behandeling helemaal aanwezig en bewust bent. David Müskens en de patiënt kunnen gewoon met elkaar praten. De patiënt ervaart een volledig leeg hoofd zonder gedachtes. Het tijdsbesef is vaak ook weg. Gedurende de behandeling wordt er gewerkt met het zogenaamde verzamelpunt. Dat is het centrum van ons energieveld waar eigenlijk alles qua energie en informatie binnenkomt. Dit punt is ook wetenschappelijk erkend. Het hoort tussen je hart en je thymusklier te liggen. Als er iets niet goed is kan het echter verschuiven naar boven, beneden, links of rechts. Afhankelijk in welke richting het verschuift ontstaat er een fysieke of mentale klacht. Het verzamelpunt is ook het enige energetische punt dat fysiek voelbaar is. Via een speciale techniek focust de therapeut zich op dat punt. Op dat moment kun je fantastisch werken aan de thema's die verantwoordelijk voor de huidige klachten zijn. Zo werk je dus aan de oorzaak in plaats van aan de symptomen.

Tijdens de behandeling ligt de ene patiënt helemaal stil en de ander maakt daarentegen allerlei bewegingen met het lijf. Nu is het niet zo dat wanneer het lichaam uit zichzelf geen bewegingen maakt er geen effect is. Het is beiden even effectief. Als de patiënt er maar voor open staat om de bewegingen te laten gebeuren. Het mooie is namelijk dat er uit deze bewegingen ook allerlei informatie is af te lezen en met woorden het proces daardoor weer is te versnellen. Praten is namelijk essentieel tijdens de behandeling want woorden hebben veel kracht in zich. Het is van belang alles positief te formuleren. Dus geen focus op wat je niet wil, maar gericht zijn en denken aan wat je wel wil. Laat het lijf maar beslissen en laat je niet leiden door wat iedereen erover heeft gezegd.

Alle diagnoses worden eraf gehaald want na een diagnose denken mensen "het is zo, ik moet ermee leren leven", terwijl dat dus niet nodig is. De Russische wetenschapper Pjotr Garjajev  toonde in 2011 wetenschappelijk aan dat woorden DNA kunnen beïnvloeden. Een tweede behandeling is altijd essentieel. Want bij de eerste behandeling zet je bepaalde ‘programmaatjes’ open waardoor deze zich soms naderhand extra melden. Soms komt er een oude klacht uit het verleden opzetten. Bij sessie twee gooi je ze allemaal van de harde schijf.  Zit de schijf helemaal vol, zoals bij een burn-out, dan is er vaak nog een derde sessie nodig om alles voor de toekomst te resetten.

Touch turn gold

Klachten en hun emotionele betekenis
Elke klacht heeft vaak een thema waardoor deze ontstaat. Het hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, maar het komt verassend vaak overeen. Voetproblemen hebben vaak te maken met het leven volgens standpunten van een ander. Je voelt je bedrukt, te zwaar belast of innerlijk labiel. Het is tijd om een standpunt in te nemen of met twee voeten op de grond te gaan staan. Verzwik je je enkel. Mogelijk sta je dan niet stevig op je benen. Je voelt je onderdrukt in een richting die niet bij je past of je durft lastig je eigen richting te kiezen. Eelt staat vaak voor te hard zijn voor jezelf; verharde angstige gedachten veroorzaken een opeenhoping van energie die nergens heen kan. Likdoorns ontstaan vaak wanneer men ergens veel over piekert, harde pijnlijke gedachten die emotioneel niet te verwerken zijn. Zo zijn wratten een samenklontering van gedachten van zelfhaat of zelfverwerping. Vind je jezelf lelijk of niet goed genoeg? Waar schaam je je voor? Eczeem roept om bevrijding van een gezag boven jezelf. Je bent niet in staat om je omgeving duidelijk te maken wat je wilt. Je voelt je belemmerd of geblokkeerd. Mensen met een hallux valgus zijn vaak mensen die eerst voor de ander zorgen en dan pas voor zichzelf. Ze cijferen zichzelf letterlijk weg. Zij zullen allereerst zichzelf weer op één moeten zetten. En ook hier weer positief blijven denken. Dus niet tegen hun lijf roepen dat het een lelijke vervelende teen is. Want ook dan werkt het lijf niet mee. Wanneer tenen over elkaar groeien is er vaak onzekerheid over je levensrichting, verwarring over wat je met je leven wil. Zo heeft elke teen en zijn vorm weer zijn eigen kenmerken. Last van zweetvoeten? Mogelijk ben je onzeker of voel je je onveilig. Je wil jezelf mogelijk bewijzen om erbij te horen. Je zweet ‘doodsangsten’ uit. Peesontstekingen, zoals hielspoor, ontstaan vaak wanneer je jezelf forceert. Je gaat ergens niet soepel mee om. Je bent onbuigzaam of koppig of zet mogelijk letterlijk ‘je hakken in het zand’. Achillespeesklachten ontstaan vaak wanneer mensen het gevoel hebben letterlijk niet vooruit te komen. Aan mensen met een hernia-verleden kun je het beste vragen waar ze die tijd voorafgaand aan de klacht letterlijk onder gebukt gingen. Voelde ze zich belast? Oefende ze teveel druk uit op zichzelf? Legde ze de lat voor zichzelf te hoog? De lage rug geeft vaak een signaal af wanneer mensen niet meer op zichzelf steunen. De middenrug houdt de lasten van het verleden vast; kwaadheid, je bedreigd voelen. Je wilt met rust gelaten worden. De bovenrug speelt op wanneer je je niet gesteund of geliefd voelt. Welke lasten draag je met je mee? Wie of wat zit er op je nek? In zijn geheel gezien staat de wervelkolom (scoliose) voor het vermogen om sterk en vastbesloten te zijn. Hoe zou het zijn als alle bochten waarin je je hebt moeten wringen er weer uit zijn en weer met een rechte rug vol energie door het leven kunt?

Al met al zijn dit mooie richtlijnen om de klacht te benaderen maar uiteindelijk weet ons eigen onderbewustzijn zelf precies wat er speelt en kunnen we aan de hand van het zelfherstellend vermogen ons lijf weer helemaal resetten.

Nieuwsgierig?

David Müskens
www.deherstelexpert.nl
www.turnintogold.com

Reactie plaatsen
patient Turnintogold

Innovatieve inlegzolen voor topturner  

Turn(st)ers kampen vaak met chronische blessures. Hierbij maken ze gebruik van tijdelijke therapieën zoals taping en braces welke telkens opnieuw moeten worden aangebracht.  Daarbij wordt de daadwerkelijke oorzaak van de klacht niet aangepakt;  de afwijkende voetstand en voetfunctie.  Om deze aan te pakken is de podotherapeutische inlegzool de ideale oplossing. Maar deze worden alleen gedragen in het dagelijkse schoeisel en niet tijdens het turnen. Terwijl  juist hier  de voeten en knieën de grootste belasting krijgen te verduren. Een speciaal ontwikkelde zooltherapie voor in de turnschoen biedt hiervoor de uitkomst. Daarnaast wordt bij acute klachten een beroep gedaan op de creativiteit van de desbetreffende podotherapeut.

Anamnese

Januari 2016: turner, 10 jaar, welke 8-12 uur per week traint krijgt steeds vaker last van pijn in de hielen beiderzijds. Tijdens ADL zijn de klachten af en toe aanwezig maar de pijn speelt vooral op tijdens het turnen. Hoe hoger de belasting hoe meer pijn. Na een intensieve avondtraining kan de pijn in de ochtend soms ook nog aanwezig zijn met als gevolg een antalgische tenengang. VAS-score 6.


De turntoestellen sprong en vloer leveren de meeste problemen op. Springen en landen veroorzaken de meeste pijn. Vloerelementen worden geoefend op een zachte opblaasbare tumblingbaan. Dit levert meestal geen problemen op. Het uitvoeren van de series zoals arabier-flikflak-salto-1/1 schroef en salto voorover-arabier-streksalto op de vierkante harde vloer veroorzaakt pijn. Soms moet de training op dit toestel dan ook worden gestaakt.

Het uitvoeren van sprong met behulp van een plankoline (combinatie van plank en trampoline) kan ze in de training goed volhouden. Wanneer er met een ‘normale’ harde plank wordt gesprongen kan dit maximaal 6x. Ook het landen op de officiële wedstijdmatten in plaats van in de valkuil met schuimblokken levert pijn op in de hielen.

aanloop-turnen

Eerdere therapieën:
De turner heeft afgelopen maanden in overleg met de train(st)ers en fysiotherapeut allereerst de trainingen aangepast. De vloerseries werden vooral uitgevoerd op de zachte tumblingbaan en de sprong op de plankoline. Per training werden deze maximaal 3 keer geoefend op de officiële wedstrijdtoestellen. Dit verzachte de pijn wel maar wanneer er weer werd opgebouwd naar het oude schema kwam de klacht weer duidelijk opzetten. Pure rust door twee weken niet te trainen gaf hetzelfde resultaat.  
Tevens heeft ze tijdens het turnen nog een soort enkelbrace gedragen waar lichte schokdemping achterin zat maar deze bood onvoldoende resultaat. Cure tape zorgde ervoor dat ze de trainingen iets beter kon volhouden maar was nog niet de oplossing.


Turnen en (literatuur)onderzoek

Uit onderzoek van TNO blijkt dat 35% van de turnblessures ontstaat als gevolg van een verkeerde landing.  Balk, vloer en sprong bevinden zich hierdoor in de top drie van meest blessuregevoelige turntoestellen. Bij een landing  moet het gehele lichaamsgewicht worden opgevangen door een of beide voeten waarbij de turn(st)er in een klap stil moet staan zonder uitstappas. Hierbij werken grote reactiekrachten in op de onderste extremiteit, tot soms wel 15x het lichaamsgewicht. In combinatie met een hoge trainingsintensiteit heeft dit een verhoogd  risico op aandoeningen van de fascia plantaris. Hoe harder de ondergrond hoe nadeliger voor de klacht.

 

Acute klachten ontstaan twee maal zo vaak in trainingen tijdens het voorseizoen dan op wedstrijden. Hier worden vaak hogere risico’s genomen bij het oefenen van nieuwe elementen4. Het beste moment om te trainen is tussen twee en zes uur ’s middags. Hier piekt de spierkracht  met 6% ten opzichte van andere momenten op de dag. Je oog-handcoördinatie is ook het beste aan het eind van de middag. Gewrichten en spieren zijn in de avond zo’n twintig procent flexibeler.


Een turner kan niet jong genoeg beginnen met het ontwikkelen van zijn talent. Een nadeel is dat in de loop der 16 jaar, het tempo van de verwonding in concurrentie was meer dan 2 keer zo hoog als in de praktijk (15,19 versus 6,07 blessures per 1000 atleet-opnamen; rate ratio = 2,5, 95% betrouwbaarheidsinterval [BI] = 2,3, 2,8). Wanneer er op jonge leeftijd te hoge inspanning wordt gevraagd dit zorgt voor verminderde afgifte van hormonen door het endocriene systeem. Dit kan zorgen voor vertraagde groei, verlate puberteit, verlate menstruatie etc. Gelukkig blijkt uit onderzoek dat deze achterstand tijdens rustperioden of op latere leeftijd weer wordt ingehaald. Maar als gevolg van de verlate ontwikkeling kunnen er osteo-articulaire pathologiën ontstaan wat het risico op verstuiking, ontwrichting en fracturen verhoogd. Een ander belangrijk punt wat betreft het lichaam is de verhouding tussen het gewicht en de hoeveelheid kracht bij de turn(st)er. Bij het uitvoeren van een bepaalde  oefening op een  toestel komt er bij de gecoördineerde beweging  explosieve kracht kijken en moet het er tegelijkertijd sierlijk uitzien.  Hoe lichter de massa van het lijf en hoe groter de spiermassa, hoe krachtiger en dynamischer de sporter.
steunzool-turnen

Start 'gewone' podotherapie
Augustus 2015 is er onderzoek verricht door een collega podotherapeut. De meest opvallende bevindingen: calcaneo- en mediotarsusvalgus beiderzijds. Daarnaast is er een lichte genua valga-stand waarbij de patella endotoreert. Tijdens het functieonderzoek zijn alle bewegingsuitslagen vergroot. De turner is zowel hypermobiel in de voet als in alle andere gewrichten. Bij palpatie is de origo van de fascia plantaris gevoelig. De squeezetest bij het omvatten van de calcaneus veroorzaakt de meeste pijn bdz. Diagnose Morbus Sever.

Tijdens het lopen is er sprake van een eversie hiellanding. Waarna het midtarsaalgewricht hyperproneert  De gaitline blijft na het hielcontact vrij mediaal. Daarna loopt deze tijdens de toe-off fase netjes richting de halluci en digiti 2 beiderzijds. Er is geen opvallend links-rechts verschil zichtbaar.Digitaal aangemeten podotherapeutische inlegzool: rctb 5mm, subcub 4mm, ascendans 5mm ppt in hielen en een HAI welke de gecorrigeerde voetboog volgt. Bij de eerste zoolcontrole na 8 weken was ze al redelijk tevreden aangezien ze tijdens haar ADL-activiteiten geen pijn meer ondervond aan de hielen. Maar de grootste problemen ondervond ze nog steeds tijdens het uitvoeren van haar turnpassie. Doordat ze bepaalde elementen niet kon oefenen vanwege de grondreactiekrachten op de hielen kon ze niet optimaal scoren op de wedstrijden.

Start turnpodotherapie
Via mond-tot-mond reclame is de turner in contact gekomen met de specialisatie podotherapie & turnen. Na het onderzoek is er een speciale inlegzool in de turnschoen gemaakt. Beiderzijds achterin de zool is een wigje geplaatst t om hethielbeen te corrigeren. Daar overheen een zachte laag om de grondreactiekrachten, welke de hiel krijgt te verduren, te verminderen/vertragen. Aangezien de hypermobiele voet tijdens de hoge belasting hyperproneert is er gekozen voor een ondersteuning onder de voetboog om zo de overmatige tractie van de fascia plantaris te reduceren. Omdat een flexibele turnschoen de voet niet kan stabiliseren is het raadzaam de HAI niet hoger te maken omdat de turn(st)er anders van de zool afglijdt. Er zijn geen voorvoetelementen geplaatst aangezien dit, in combinatie met de dichte turnschoen, de goede feeling met het toestel belemmerd. Uiteindelijk is de zool afgedekt met Sportex. 

emmett

Emmett-therapie:
Gedurende het eerste onderzoek is er ook meteen gestart met Emmett-therapie. De psoas is een hele belangrijke spiergroep die de borstwervels en de lendenwervels met onder andere de spieren van het bovendijbeen verbindt, net onder het heupgewricht. Het is de spiergroep die onder andere het S-I-gewricht bij het heiligbeen in evenwicht houdt.  Een goed werkende psoas voorkomt lage rugklachten, bekken- en nierproblemen en platvoeten. Verder heeft deze spiergroep een stabiliserende functie van de buikspieren. Door een zachte druk te geven op de juiste punten op het lijf ontspant de psoas en staat de turner meteen stabieler.
Door bepaalde ‘switches’’ uit te voeren rondom de calcaneus en op het dorsum van de voet is de cliënt amper meer om te duwen. Wat in dit geval voordelen heeft wat betreft de voetstand maar ook binnen de turnsport; hoe minder wiebels, des te minder puntenaftrek.
Daarnaast zijn er nog een aantal andere punten toegepast om direct de pijn te verminderen.
Nieuwsgierig? www.emmett-techniek.nl


Evaluatie
Acht  weken na het afleveren van de aangepaste turnschoen vond de eerste controle plaats.
Aangezien de turn(st)ers vaak van ver komen worden deze eerst altijd telefonisch uitgevoerd. Onderstaande recensie verteld het resultaat:

‘’Onze zoon heeft maanden gesukkeld met een hielblessure. De trainingen kon ze maar half meedoen en iedere week zaten we bij verschillende therapeuten. Vanaf Januari turnt ze met de op maat gemaakte schoentjes van David en het gaat supergoed. Hijheeft niet hoeven wennen aan de schoentjes. Hijis helemaal blessurevrij, ze traint 10 uur per week zonder klachten en/of pijn. Ook sprong en vloer kan ze weer volop meetrainen. De trainingen zijn weer leuk! Hijmag de schoentjes ook dragen op de wedstrijden. Ik kan het iedereen aanraden! Dank je wel David’’Nabeschouwing
Uit dit onderzoek, en die van de vele andere turnklanten welke bij mij zijn geweest, is gebleken hoe belangrijk het is om een afwijkende voetstand te corrigeren bij een sport waarbij hoge piekbelasting optreedt. Schokdemping genereren of op bepaalde plaatsen druk reduceren behoort ook tot een succesvolle methode om de blessures aan te pakken. Sport en innovatie zal in de toekomst altijd blijven bestaan. Of zoals de directeur van KNGU zegt: Gymnovatie!

Scanner podo

Wil jij ook pijnvrij turnen?

De zinvolle betekenis van lichamelijke klachten

De zinvolle betekenis van lichamelijke klachten

David Müskens is van oorsprong podotherapeut. Naast het puur diagnosticeren van een klacht op het fysieke vlak legt hij ook de link met de mentale en emotionele oorzaak van een ‘klacht’. Om helder inzicht te krijgen waar een klacht vandaan komt gebruikt hij de kennis van de zogenaamde Biologika-leer van Dr. Hamer. Om de klacht op te lossen gebruikt hij als onderbewustzijnstherapeut de kracht van het zelfherstellend vermogen van ons lijf door te werken met de 90% van de hersenen die wij nog niet snappen maar waar we inmiddels wel mee kunnen werken. Hierdoor gaat de clíënt weer met een recht lijf en vol energie de praktijk uit. 

 ''Werken met de 95% van onze hersenen die wij nog niet snappen’’

 
Wat David Müskens de afgelopen jaren heeft verbaasd is dat er altijd een groep mensen in zijn podotherapie-praktijk overbleef die maar niet van hun klachten af kwamen. Deze groep patiënten hadden precies hetzelfde traject van hulpmiddelen, oefeningen en andere therapieën doorlopen als hun mede ’lotgenoten’. Hoe kon het dan toch dat deze groep patiënten maar niet van hun klachten afkwam? Wat was hiervan nou de onderliggende oorzaak?

Enkele jaren geleden bezocht David Müskens een business-weekend waarbij er tijdens een visualisatie focus werd gelegd op de kracht van het brein en gedachtes over het zelfherstellend vermogen van het lijf. Wat er toen gebeurde met zijn lijf was een totale openbaring. ‘’Nooit geweten dat ons brein zo krachtig is verbonden met onze totale gemoedstoestand’’. Dat was het punt waarop hij klaar was om zichzelf en zijn kennis verder te ontwikkelen. Want hoe jammer is het dat de meeste therapeuten vaak maar op 1 niveau naar de mens kijken?

 brein turnen

De logische verklaring van ziektes
Biologika legt via natuurwetenschappelijke informatie uit hoe en waarom ziektes ontstaan. Wanneer je iets meemaakt wat inspeelt op je gevoelswereld, dus impact heeft op je psyche, geeft dit reactie op orgaanniveau. Dit onverwachte, onacceptabele conflict moet voldoen aan 5 concrete voorwaarden wil het een lichamelijke reactie geven. Dit zijn de zogenaamde 5 biologische natuurwetten. Deze wetten ontcijferen de logische, intelligente, bewijsbare wetmatigheden over het ontstaan van onze ziekteprocessen, oftewel de veranderingen in ons lichaam. De biologische natuurwetten onthullen daarmee voor het eerst in de geschiedenis de zinvolle doelen van onze ziekteprocessen.

Deze natuurwetten zijn niet door de mens bedacht. Ze gelden voor iedereen die op aarde leeft; mens, dier en plant. Dus ook voor jou. Omdat het om wetmatigheden gaat hoef je er niet in te geloven. Het werkt bij iedereen op dezelfde manier, net zoals zwaartekracht, ook zonder dat jij het weet. Biologika geeft een 180 graden andere en volledig nieuwe kijk op fysieke en mentale ziektes en gezondheid.

 Via de biologika is dus aan te tonen waarom je met bepaalde klachten loopt. Het geeft je logische inzichten en haalt daardoor vaak onbegrip en angst weg. Biologika is daarentegen geen geneeswijze, stelt geen diagnoses, is geen therapie en is geen medicijn. Maar hoe zou het zijn als je via je onderbewustzijn wel van je klachten kunt afkomen?

Je lijf als computer  
Zoals eerder beschreven maken we allemaal gebeurtenissen mee in ons leven, mooie en minder mooie. De vraag is: Wat doe jij daarmee? Velen zullen zeggen: ‘ach…het heeft een plekje gekregen. Je kunt je lijf vergelijken met een computer. De gebeurtenissen die we meemaken zetten we als een programma op onze harde schijf. In eerste instantie is dat geen probleem, je harde schijf kan dat nog wel aan. Maar doen we dat met alle gebeurtenissen in ons leven dan raakt de harde schijf vol. En net als bij de computer ga je steeds minder functioneren. Je wordt langzamer en de verbinding met het internet wordt verstoord. Je raakt overvol met angsten, zorgen en klachten. Wat doe je dan? Je zoekt hulp. Binnen de reguliere geneeskunde heb je mogelijk de oplossing niet kunnen vinden. Immers alles door medicatie onderdrukken is niet de echte oplossing en wanneer je psychologische hulp krijgt lijkt dit op het sorteren van het bureaublad van je computer, je harde schijf blijft echter net zo vol. Zo kan het een langdurig proces worden. Het verstand zit in de weg, er wordt zelfs gezegd dat het tussen de oren zit. Vage klachten die maar niet weg willen gaan kunnen het gevolg zijn. Het verstand is dan één van de grootste blokkades.

De behandeling
Je komt bij David Müskens niet in een paarse ruimte met wierrook. Hij is nuchter aangelegd. ‘’Het maakt mij niet uit hoe iets werkt, áls het maar werkt’’. Feitelijk geneest hij niet, maar helpt hij het lichaam om zichzelf te genezen. Zodra hij verbinding maakt met een patiënt door zijn handen op het bekken te leggen, wordt het verstand uitgeschakeld en is er vrije toegang tot de harde schijf en de programma's die de patiënt gedurende zijn hele leven heeft verzameld. Eigenlijk is dat verstand en dat wat ons is aangeleerd het enige dat ons beperkt. In tegenstelling tot veel reguliere behandelingen richt Touch of Matrix zich tegelijkertijd op het fysieke, het emotionele, het mentale en het spirituele niveau.

De herstel expert

De staat waarin de patiënt terechtkomt lijkt op hypnose, behalve dat je tijdens de volledige behandeling helemaal aanwezig en bewust bent. David Müskens en de patiënt kunnen gewoon met elkaar praten. De patiënt ervaart een volledig leeg hoofd zonder gedachtes. Het tijdsbesef is vaak ook weg. Gedurende de behandeling wordt er gewerkt met het zogenaamde verzamelpunt. Dat is het centrum van ons energieveld waar eigenlijk alles qua energie en informatie binnenkomt. Dit punt is ook wetenschappelijk erkend. Het hoort tussen je hart en je thymusklier te liggen. Als er iets niet goed is kan het echter verschuiven naar boven, beneden, links of rechts. Afhankelijk in welke richting het verschuift ontstaat er een fysieke of mentale klacht. Het verzamelpunt is ook het enige energetische punt dat fysiek voelbaar is. Via een speciale techniek focust de therapeut zich op dat punt. Op dat moment kun je fantastisch werken aan de thema's die verantwoordelijk voor de huidige klachten zijn. Zo werk je dus aan de oorzaak in plaats van aan de symptomen.

Tijdens de behandeling ligt de ene patiënt helemaal stil en de ander maakt daarentegen allerlei bewegingen met het lijf. Nu is het niet zo dat wanneer het lichaam uit zichzelf geen bewegingen maakt er geen effect is. Het is beiden even effectief. Als de patiënt er maar voor open staat om de bewegingen te laten gebeuren. Het mooie is namelijk dat er uit deze bewegingen ook allerlei informatie is af te lezen en met woorden het proces daardoor weer is te versnellen. Praten is namelijk essentieel tijdens de behandeling want woorden hebben veel kracht in zich. Het is van belang alles positief te formuleren. Dus geen focus op wat je niet wil, maar gericht zijn en denken aan wat je wel wil. Laat het lijf maar beslissen en laat je niet leiden door wat iedereen erover heeft gezegd.

Alle diagnoses worden eraf gehaald want na een diagnose denken mensen "het is zo, ik moet ermee leren leven", terwijl dat dus niet nodig is. De Russische wetenschapper Pjotr Garjajev  toonde in 2011 wetenschappelijk aan dat woorden DNA kunnen beïnvloeden. Een tweede behandeling is altijd essentieel. Want bij de eerste behandeling zet je bepaalde ‘programmaatjes’ open waardoor deze zich soms naderhand extra melden. Soms komt er een oude klacht uit het verleden opzetten. Bij sessie twee gooi je ze allemaal van de harde schijf.  Zit de schijf helemaal vol, zoals bij een burn-out, dan is er vaak nog een derde sessie nodig om alles voor de toekomst te resetten.

Touch turn gold

Klachten en hun emotionele betekenis
Elke klacht heeft vaak een thema waardoor deze ontstaat. Het hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, maar het komt verassend vaak overeen. Voetproblemen hebben vaak te maken met het leven volgens standpunten van een ander. Je voelt je bedrukt, te zwaar belast of innerlijk labiel. Het is tijd om een standpunt in te nemen of met twee voeten op de grond te gaan staan. Verzwik je je enkel. Mogelijk sta je dan niet stevig op je benen. Je voelt je onderdrukt in een richting die niet bij je past of je durft lastig je eigen richting te kiezen. Eelt staat vaak voor te hard zijn voor jezelf; verharde angstige gedachten veroorzaken een opeenhoping van energie die nergens heen kan. Likdoorns ontstaan vaak wanneer men ergens veel over piekert, harde pijnlijke gedachten die emotioneel niet te verwerken zijn. Zo zijn wratten een samenklontering van gedachten van zelfhaat of zelfverwerping. Vind je jezelf lelijk of niet goed genoeg? Waar schaam je je voor? Eczeem roept om bevrijding van een gezag boven jezelf. Je bent niet in staat om je omgeving duidelijk te maken wat je wilt. Je voelt je belemmerd of geblokkeerd. Mensen met een hallux valgus zijn vaak mensen die eerst voor de ander zorgen en dan pas voor zichzelf. Ze cijferen zichzelf letterlijk weg. Zij zullen allereerst zichzelf weer op één moeten zetten. En ook hier weer positief blijven denken. Dus niet tegen hun lijf roepen dat het een lelijke vervelende teen is. Want ook dan werkt het lijf niet mee. Wanneer tenen over elkaar groeien is er vaak onzekerheid over je levensrichting, verwarring over wat je met je leven wil. Zo heeft elke teen en zijn vorm weer zijn eigen kenmerken. Last van zweetvoeten? Mogelijk ben je onzeker of voel je je onveilig. Je wil jezelf mogelijk bewijzen om erbij te horen. Je zweet ‘doodsangsten’ uit. Peesontstekingen, zoals hielspoor, ontstaan vaak wanneer je jezelf forceert. Je gaat ergens niet soepel mee om. Je bent onbuigzaam of koppig of zet mogelijk letterlijk ‘je hakken in het zand’. Achillespeesklachten ontstaan vaak wanneer mensen het gevoel hebben letterlijk niet vooruit te komen. Aan mensen met een hernia-verleden kun je het beste vragen waar ze die tijd voorafgaand aan de klacht letterlijk onder gebukt gingen. Voelde ze zich belast? Oefende ze teveel druk uit op zichzelf? Legde ze de lat voor zichzelf te hoog? De lage rug geeft vaak een signaal af wanneer mensen niet meer op zichzelf steunen. De middenrug houdt de lasten van het verleden vast; kwaadheid, je bedreigd voelen. Je wilt met rust gelaten worden. De bovenrug speelt op wanneer je je niet gesteund of geliefd voelt. Welke lasten draag je met je mee? Wie of wat zit er op je nek? In zijn geheel gezien staat de wervelkolom (scoliose) voor het vermogen om sterk en vastbesloten te zijn. Hoe zou het zijn als alle bochten waarin je je hebt moeten wringen er weer uit zijn en weer met een rechte rug vol energie door het leven kunt?

Al met al zijn dit mooie richtlijnen om de klacht te benaderen maar uiteindelijk weet ons eigen onderbewustzijn zelf precies wat er speelt en kunnen we aan de hand van het zelfherstellend vermogen ons lijf weer helemaal resetten.

Nieuwsgierig?

David Müskens
www.deherstelexpert.nl
www.turnintogold.com

Reactie plaatsen