Toveren met je lijf - Weg met je blessure!

David Müskens maakt al vele jaren een groot deel van de Nederlandse (top)turners pijnvrij met behulp van zijn speciaal ontwikkelde inlegzolen in de turnschoen. Tijdens zijn eerste jaren als podotherapeut deed hij alleen onderzoek op de manier waarop dit binnen de reguliere (podo)therapie is aangeleerd; puur kijken naar de afwijkende stand en afwijkende bewegingen van de onderste helft van het lichaam. Aan de hand van deze gegevens werd de zooltherapie aangemeten. Enkele jaren geleden bezocht David Müskens een opleiding waarbij er tijdens een visualisatie-oefening focus werd gelegd op de kracht van het brein en gedachtes over het zelfherstellend vermogen van het lijf. Wat er toen gebeurde met zijn lijf was een totale openbaring. ‘’ Nooit geweten dat ons brein zo krachtig is verbonden met onze totale gemoedstoestand’’. Dat was het punt waarop hij klaar was om zichzelf en zijn kennis verder te ontwikkelen. Want hoe jammer is het dat de meeste therapeuten vaak maar op één niveau naar de mens kijken? Je komt bij David Müskens niet in een paarse ruimte met wierrook. Hij is nuchter aangelegd.  ‘’Het maakt mij niet uit hoe iets werkt, áls het maar werkt’’. Feitelijk geneest hij niet, maar helpt hij het lichaam om zichzelf te genezen.


 

Wanneer ontstaat er een blessure of ziekte?  
Wanneer je iets heftigs meemaakt in je leven geeft dit reactie op je lijf. Wanneer deze gebeurtenis aan vijf voorwaarden voldoet, de zogenaamde 5 biologische natuurwetten, start je lijf een bepaalde ziekte of klacht. Deze natuurwetten zijn niet door de mens bedacht. Ze gelden voor iedereen die op aarde leeft; mens, dier en plant. Dus ook voor jou. Je hoeft er niet in te geloven, het werkt namelijk bij iedereen op dezelfde manier, net zoals zwaartekracht.  Biologika geeft een 180 graden andere kijk op je gezondheid.  

Door met deze Biologika- theorie te werken kan David je precies uitleggen waarom je klacht momenteel speelt en ook hoe de genezing ervan gaat verlopen. Een blessure of ziekte is eigenlijk een heel mooi zinvol programma van ons lijf om ons iets te vertellen. Knieklachten komen veel voor bij mensen die hun eigenwaarde laten afhangen van hun prestaties met hun benen. Gaat er op een bepaald moment iets niet goed rondom sport, school, werk of een andere situatie waarbij de benen een belangrijke rol spelen dan kan de knie een reactie gaan geven. Let op: wanneer er pijn, roodheid en zwelling aanwezig is bevindt de knie zich juist in de genezingsfase. Wanneer het onderliggende conflict is opgelost hoeft het lijf geen signaal meer af te geven. Het kan ook zo zijn dat puur één bepaalde gebeurtenis ervoor heeft gezorgd dat jij nu met een bepaalde simpele ‘klacht’ loopt zoals een pijnlijke achillespees, schouder of hielspoor. Zelfs eczeem, wratjes of migraine hebben allemaal een logische verklaring. Helaas zoeken de meeste mensen niet naar de onderliggende oorzaak in zichzelf maar onderdrukken de klacht met pijnstillers of andere medicatie of hulpmiddelen.


Wanneer de dokter zegt dat je er maar mee moet leren leven of dat het tussen de oren zit bedoeld de dokter eigenlijk;  ‘’hier houdt mijn kennis op’’.

Jij functioneert net als je telefoon
Bepaalde zaken die je meemaakt komen als een nieuw programma op je harde schijf. In eerste instantie is dat geen probleem, je harde schijf kan dat wel aan. Maar doe je dat met alle gebeurtenissen in je leven dan raakt de harde schijf vol. En net als bij je telefoon ga je steeds minder goed functioneren. Uiteindelijk gaat je lijf pijnsignalen geven of zit je niet meer lekker in je vel.. Er over praten of alles weer manueel recht laten zetten kun je dan vergelijken met het ordenen van je bureaublad. De harde schijf blijft echter net zo vol.



Het lezen van het lichaam
Puur door iemands houding te lezen kun je al heel veel te weten komen van deze persoon en de onderliggende oorzaak van de klachten. Onze emoties slaan we bijvoorbeeld op rondom ons bekken. Dit zorgt vaak voor een draaiing of verwringing. Met als gevolg dat er bepaalde ruggenwervels niet in de optimale positie staan. Elke ruggenwervel matcht weer met bepaalde klachten. Wanneer je last hebt van je onderbenen, enkels of voeten is de kans namelijk groot dat lendenwervel 5 niet goed in de rij zit. Heb je vaak last van je maag dan checkt David borstwervel 6. En een scheve 4e halswervel zorgt weer voor hooikoorts of oorproblemen. David: ‘’Het leuke hier aan is, is dat ik de mensen soms vraag naar bepaalde klachten en zij mij dan aankijken van hoe weet jij dat? ‘’. Door de logica van de Biologika in te zetten in combinatie met het lezen van het lijf ontstaat er uiteindelijk een diagnose van het probleem.

‘En dan is het tijd om te gaan toveren en alles op te lossen!’

Dat is wat David Müskens zegt nadat hij het gehele lijf van top tot teen heeft bekeken qua stand..  Naast het Biologika verhaal is er namelijk ook nog je onderbewustzijn. Dit is de 90% van het brein waarvan we nog niet weten hoe het werkt maar al wel geweldig mee kunnen werken. Dit onderbewustzijn weet exact de onderliggende oorzaak of blokkade van je probleem en is in staat dit  van je harde schijf af te gooien. Dus niet alles meer een plekje geven maar juist lekker loslaten. Met als voordeel dat je lijf automatisch weer in een mooie rechte stand komt te staan. Je wordt hierbij zowel op het fysieke, mentale, emotionele, spirituele, als voor ons nog onbekende vlak compleet gereset. Het ‘toveren’’ begint zodra David de zogenoemde ‘’Touch of Matrix’’ behandeling start. Er wordt verbinding met het onderbewustzijn gemaakt wanneer David zijn handen op het bekken legt. Je verstand wordt als het ware uitgeschakeld. Er is dan vrije toegang tot je harde schijf en de programma's die je gedurende je hele leven hebt verzameld. Het lijf gaat vanzelf in beweging en zoekt automatisch zijn optimale positie. Daarna is de rug aan de beurt met als laatste de nek en het hoofd. Tot zover gebeurd dit in stand. Meestal is dit ook al voldoende om de turner grotendeels weer recht te hebben gezet. Indien nodig worden er nog zooltjes aangemeten voor extra ondersteuning of schokdemping voor in de turnhal. Puur om de hoge piekbelasting op het lijf te verminderen. Het voordeel van het combineren van meerdere therapieën in een behandeling is dat je niet alleen van je  klacht af bent waarvoor je kwam maar vaak ook van andere onderliggende kwaaltjes. Doordat het lijf weer helemaal is uitgelijnd ervaren de turners vaak ook meer stabiliteit en gaan bepaalde elementen een stuk soepeler of netter recht.

 

Wanneer er grotere of dieperliggende problemen spelen wordt er gekozen om het traject voort te zetten. Dit biedt David aan onder de naam ‘’De Herstel Expert’’. De staat waarin je dan terecht komt lijkt op hypnose, behalve dat je tijdens de volledige behandeling helemaal aanwezig en bewust bent. Er kan gewoon nog met elkaar gepraat worden.  Het klinkt heel spannend maar wordt als heel prettig ervaren. Tijdens de behandeling ligt de ene persoon helemaal stil en de ander maakt daarentegen allerlei bewegingen met het lijf. Het gewenste effect blijft hetzelfde, als je er maar voor open staat om de bewegingen te laten gebeuren. Het mooie is namelijk dat er uit deze bewegingen ook allerlei informatie is af te lezen. Tijdens het praten is het van belang alles positief te formuleren. Dus geen focus op de pijn die je afgelopen tijd hebt ervaren in de turnhal maar juist denken aan hoe je die nieuwe sprong of serie optimaal gaat uitvoeren. Laat het lijf maar beslissen en laat je niet leiden door alles wat iedereen erover heeft gezegd.

David: ‘’Het voordeel van turners behandelen is dat ze zich goed bewust zijn van hun lijf. Daarnaast zijn ze nog vaak jong wat ze lekker onbevangen maakt. Volwassenen zijn vaak sceptisch en willen alles onderbouwd hebben. Kinderen vertellen dat ze gewoon weer lekker willen turnen en hoe jij dat voor ze regelt doet er niet toe. Bij het turnen zijn ze ook gewend dat het lijf alle kanten op gaat, dus waarom zou dat nu ineens vreemd moeten zijn? En als de ouders eenmaal het effect zien, dan volgen zij vanzelf!’’

Nieuwsgierig naar meer?

David Müskens
www.deherstelexpert.nl
www.turnpodotherapie.com